Sistem de ventilaţie mecanică pentru persoanele infectate cu noul coronavirus, dezvoltat de ICPE-CA București

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA Bucureşti lucrează la dezvoltarea unui sistem de ventilaţie mecanică destinat tratării persoanelor infectate cu noul coronavirus, informează un comunicat.

ICPE-CA are o colaborare în acest sens cu INCD Turbomotoare COMOTI şi cu alte institute naţionale de cercetare şi universităţi.

De asemenea, beneficiind de infrastructură de ultimă generaţie pentru prototiparea rapidă de tip imprimantă 3D, ICPE-CA a identificat o serie de componente destinate echipamentelor de protecţie şi tratament.

În acest sens, Institutul a iniţiat o serie de discuţii şi parteneriate cu agenţi economici pentru producţia de echipamente specifice.

”Pentru a susţine acoperirea acestei nevoi urgente, ICPE-CA îşi coordonează eforturile în parteneriat cu instituţii de cercetare similare, agenţi economici sau autorităţile abilitate şi pune în slujba comunităţii cunoştinţele, expertiza şi infrastructura pentru a identifica noi soluţii pentru combaterea, prevenirea sau tratarea îmbolnăvirilor cu coronavirus”, precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

Totodată, ICPE-CA, în parteneriat cu SC MGM Star Construct SRL, oferă soluţii pentru funcţionalizarea antimicrobiană şi cu potenţial antiviral a măştilor şi instrumentarului medical prin depunerea de straturi subţiri nanostructurate, se menţionează în comunicat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.