Sistem informatic de centralizare a donatorilor de sânge, în spitalele subordonate ASSMB

Administrația Spitalelor și Serviciilor de Sănătate a creat pentru spitalele din subordinea Primăriei Capitalei un sistem informatic care gestionează donatorii de sânge, stocurile de sânge și componentele sanguine. Cei care doresc să doneze sânge pentru un pacient aflat într-unul dintre cele 12 spitale administrate de Primăria Capitalei pot anunța acest lucru, cererile de sânge sunt primite instantaneu, confirmarea comenzii se face tot online, iar pacientul beneficiază mai repede de transfuzia necesară.

Sistemul informatic permite crearea și dezvoltarea unui registru național de evidență a donatorilor de sânge, precum și gestionarea centralizată a stocurilor de sânge, în timp real. Se scurtează, astfel, timpul pentru rezolvarea rapidă a solicitărilor de sânge, iar stocurile de sânge și de componente sanguine sunt monitorizate în timp real. De asemenea, se intensifică schimbul de informații dintre Institutul Național de Hematologie Transfuzională, Centrele de Transfuzii Sanguine din țară și Unitățile de Transfuzii Sanguine din spitale.

„Proiectul finanțat cu fonduri europene și realizat de Institutul Național de Hematologie Transfuzională în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicații Speciale a devenit functional in spitalele Primariei capitalei din ianuarie 2019, și de atunci, s-au transmis on-line aproape 3000 de comenzi de produse sanguine”, anunță Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Boli Cronice.

Spitalele din subordinea ASSMB sunt:

1. SPITALUL CLINIC DE ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE ȘI TBC OSTEO.”FOIȘOR”;
2. SPITALUL CLINIC „SF MARIA”;
3. SPITALUL CLINIC FILANTROPIA;
4. SPITALUL CLINIC „PROF.DR.PANAIT SÎRBU”;
5. SPITALUL CLINIC „DR.I.CANTACUZINO”;
6. SPITALUL CLINIC DE NEFRO.”DR.C.DAVILA”;
7. SPITALUL CLINIC COLENTINA;
8. SPITALUL CLINIC COLȚEA;
9. SPITALUL CLINIC PROF.DR.TH.BURGHELE”;
10. SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE ȘI TROPICALE „DR.V.BABEȘ”;
11. SPITALUL CLINIC „N.MALAXA”.
12. SPITALUL CLINIC DE COPII “DR. VICTOR GOMOIU

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.