Situația locurilor în spitalele Victor Babeș și Colentina

La Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 127 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 14 se află la Terapie Intensivă (ATI), anunță Primăria Municipiului București într-un comunicat de presă.

În total, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internați 663 pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 334 din București-Ilfov și 329 din celelalte județe ale țării. Menționăm faptul că Spitalul Clinic Colentina nu are în structura sa o secție de boli infecțioase, mai precizează sursa citată.

La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care dispune de 450 de paturi, sunt internate 304 persoane – 183 din București și 121 din restul țării -, dintre care 7 se află la Terapie Intensivă (ATI).

Și în ultimele 24 de ore, numărul pacienților externați – 30, a fost mai mare decât al celor internați în spital – 28.

De la declanșarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1, au fost internate în total 2.514 persoane, din București și din țară, din care 1.937 confirmate cu boala COVID-19.

Numărul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” este de 1.582, cel mai mare număr de pacienți vindecați dintre toate spitalele COVID din România.

Numărul total de pacienți confirmați cu COVID-19, internați în cele două spitale de elită ale Primăriei Capitalei, de la începutul pandemiei, este de de 2.600.

Din datele oficiale ale INSP reiese că, în București, până la această data, a fost înregistrat un număr de aproximativ 3.150 de pacienți confirmați cu COVID-19.

Potrivit aceleiași surse, Dr. Sorin-Gabriel UNGUREANU, Director General Adjunct al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a realizat o vizită de lucru la Spitalul Clinic Colentina.

Din discuțiile între reprezentanții ANMCS, ASSMB și ai Spitalului Clinic Colentina, a reieșit dorința comună de a găsi soluții pentru asigurarea dreptului la asistență medicală pentru toți cetățenii, în mod special pentru pacienții cronici, cei mai afectați de faptul că, fiind desemnat unitate suport COVID, Spitalul Clinic Colentina a fost limitat în ultimele luni doar la tratarea pacienților COVID-19, se mai arată în comunicatul citat.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.