Situație critică la Spitalul Municipal Lupeni. Se caută de urgență medici la secțiile pediatrie și neonatologie

Criza de personal din sistemul sanitar afectează spitalele mai mici din țară. La Spitalul Municipal Lupeni, deficitul este la secțiile pediatrie, acolo unde a rămas un singur medic, dar și la neonatologie. Din acest motive, managerul unității, ec. Carmen Misaroși, a dat anunț în revistele de specialitate și a plecat chiar la „vânătoare” de specialiști.

„Suntem în căutare acerbă de medici. Personal, am și plecat după medici în centrele universitare, am fost la Cluj, i-am căutat pe cei respinși la alte concursuri. Nu știu de ce nu vin către spitale mai mici din țară. Avem dat anunț de concurs, dar nici măcar nu sună.

Căutăm medici pentru mai multe specializări – pediatrie, neonatologie, cardiologie. Urgențele sunt la pediatrie, unde căutăm doi medici, și neonatologie”, a declarat Carmen Misaroși pentru Sănătatea Press Group.

Managerul unității medicale din Lupeni a explicat că postul de medic aduce după sine multe avantaje, printre care și o locuință de serviciu.

„Avem locuințe la mansarda spitalului pe care le putem pune la dispoziția medicilor. Prin colaborare cu Primărie și Consiliul Local, putem obține locuințe de serviciu, deci ne sprijină în sensul ăsta. Salariile sunt bune în sănătate, la ora actuală. Oferim și indemnizație de hrană, vouchere de vacanță Dacă medicii își doresc anumite echipamente sau aparatură medicală, suntem dispuși să o achiziționăm, nu este nicio problemă. Doar să vină, să ne putem desfășura activitatea pe secțiile în care avem deficit”, a adăugat managerul Spitalului Municipal Lupeni.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.