SJU Ilfov: Au început lucrările pentru o nouă sală de intervenții chirurgicale

Au început lucrările pentru o nouă sală de intervenții chirurgicale în Spitalul Județean Ilfov, una modernă, care să răspundă nevoilor pacienților – anunță instituția într-un recent comunicat:

„Ce înseamnă sală modernă? Concret, va fi dotată cu un sistem nou în România, unul pentru sterilizarea cu lămpi ultraviolete de tip C, cu ozon și fără ozon. Acest sistem va asigura conformitatea aerului din sala de operație la standarde internaționale, crescând astfel, considerabil, siguranța sanitară în timpul intervențiilor.
Care sunt avantajele? Timpul de așteptare se va diminua, iar gradul de siguranță va crește. Practic, medicii vor efectua în această nouă sală intervenții minim invazive, artroscopice și laparoscopice, cu ajutorul aparaturii de ultimă generație, într-un timp mult mai scurt, iar pacienții nu vor mai fi nevoiți să aștepte zile în șir până să intre în operație” – precizează reprezentanții SJU.

Funcționarea acestei noi săli va diminua timpul de așteptare, în medie, cu trei zile

În prezent, spitalul are două săli în care se pot efectua intervenții chirurgicale. Pe calculele realizate de conducerea SJU, funcționarea acestei noi săli va diminua timpul de așteptare, în medie, cu trei zile.
Datele Spitalului Județean Ilfov arată că, doar anul trecut, au fost realizate nu mai puțin de 2.832 de intervenții chirurgicale iar potrivit noilor estimări, cu cea de-a treia sală de operație, timpii de așteptare s-ar reduce la aproape jumătate față de anul trecut ceea ce reprezintă timp prețios pentru viața pacientului:„Anul acesta, până la finalul lunii mai, avem cea de-a treia sală în care medicii vor salva viețile pacienților. Proiectul este finanțat prin intermediul unei sponsorizări private în valoare de peste 4 milioane de lei. Iată că se poate să realizăm proiecte vitale cu sprijinul partenerilor privați! Mulțumesc tuturor celor care au contribuit și au înțeles că suntem o comunitate și doar împreună construim proiecte cu și pentru oameni!” – a declarat Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.

1
2
3
Foto: SJU

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.