SJU Suceava: Îngrijiri medicale pentru 24 de refugiați din Ucraina, printre care copii şi o femeie însărcinată

Un număr de 24 refugiaţi din Ucraina au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, printre care copii, o femeie însărcinată şi studenţi nigerieni, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Dan Teodorovici.

Sursa citată a precizat că în ultimele trei zile au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe 24 de persoane venite din Ucraina, dintre care şapte copii, o femeie însărcinată şi cinci studenţi nigerieni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Suceava, doar un copil şi femeia însărcinată au nevoie de internare, iar majoritatea şi-au revenit din punct de vedere fizic după ce au primit îngrijiri medicale.

Dr. Dan Teodorovici a exemplificat cu situaţia unui copil în vârstă de un an cu rinofaringită acută, icter fiziologic la un bebeluş în vârstă de numai 8 zile, sindrom dureros abdominal cu dispepsie acută la un copil în vârstă de 13 ani sau angină acută eritematoasă cu febră, vărsături şi dureri abdominale în cazul unei fetiţe care s-a deplasat din Ucraina, pe jos, timp de 30 de ore până la Siret.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.