SNMF: 19 Mai, ziua în care spunem RESPECT pentru toți medicii de familie

19 Mai, ziua în care spunem RESPECT pentru toți medicii de familie. Este mesajul transmis de Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) cu ocazia Zilei Mondiale a Medicului de Familie.

”Ziua Mondială a Medicilor de Familie este sărbătorită anul acesta pentru a 10-a oară. Ea a fost declarată zi mondială de către WONCA (organizația mondială reprezentativă pentru medicii de familie și medicii generaliști) și a devenit o zi emblematică pentru a evidenția rolul și contribuția medicilor de familie în sistemele de îngrijire a sănătății din întreaga lume”, transmite SNMF.

Potrivit Societății Naționale de Medicina Familiei, această zi marchează recunoașterea importanței profesioniștilor din medicina primară și este o șansă de a semnala progresele înregistrate în medicina de familie și contribuțiile speciale ale medicilor de familie la nivel mondial.
”Mai mult sau mai puțin recunoscute de autorități, eforturile noastre (medicilor de familie -n.r.) sunt foarte bine primite de pacienți care au situat în topul încrederii medicul de familie (conform unui sondaj dat publicității în aprilie 2020)”, se mai arată în comunicat.

Un număr de 11.682 medici de familie, dintre care 8.973 femei și 2.709 bărbați, sunt înregistraţi la Registrul Național al Medicilor , potrivit Colegiului Medicilor din România.

Cifrele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate arată că pentru anul 2019, medicii de familie au efectuat, facturat și validat un numar de 30.720.485 servicii medicale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.