20 de burse pentru participarea la Congresul EASD

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice (SRDNBM) a oferit 20 de burse medicilor diabetologi pentru participarea la Congresul Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD). Bursele acoperă taxa de participare, transportul și cazarea și au fost oferite exclusiv tinerilor medici diabetologi care profesează în România, în urma unei selecții pe criterii de eligibilitate. Congresul EASD este cea mai mare întâlnire anuală a diabetologilor. Anul acesta, Congresul EASD se desfășoară la Berlin, în perioada 1-5 octombrie.

Prin acordarea acestor burse, SRDNBM își dorește să sprijine dezvoltarea profesională a medicilor diabetologi, prin actualizarea cunoștințelor medicale în domeniu, scopul final fiind acela de a crește calitatea îngrijirilor medicale acordate pacienților cu diabet zaharat.

Conform Federației Internaționale de Diabet, la nivel mondial există peste 425 de persoane care suferă de diabet zaharat, cele mai multe încadrându-se în tipul 2, asociat cu lipsa activității fizice, obezitate și o alimentație nesănătoasă. În plus, una din două persoane cu diabet zaharat de tip 2 este nediagnosticată. Diabetul zaharat este o afecțiune costisitoare și care poate duce la invaliditate, în unele țări accesul la medicamente esențiale fiind limitat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.