Societatea Română de Endocrinologie: Am primit asigurări ferme că levotiroxina va fi disponibilă în farmacii de la jumătatea acestei săptămâni

Ca urmare a situației semnalate de către pacienți cu privire la imposibilitatea procurării tratamentului cu levotiroxină, din cauză că acesta lipsește din farmacii, Societatea Română de Endocrinologie a luat legătura încă de săptămâna trecută atât cu Colegiul Farmaciștilor din România, cât și cu reprezentanți ai producătorilor acestor medicamente, pentru a vedea cum poate fi rezolvată această problemă de discontinuitate, care afectează pacienții noștri.

Luni s-a luat legătura inclusiv cu Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.

„În calitate de președinte al Societății Române de Endocrinologie, am primit asigurări ferme de la producători că levotiroxina, atât sub forma de comprimate, cât și sub forma de soluție orală, va fi disponibilă din nou în farmacii de la jumătatea acestei săptămâni. Potrivit informațiilor comunicate există cantități suficiente din aceste produse, care au plecat deja din depozite către farmacii. Sperăm ca astfel de blocaje în lanțul de distribuție să nu mai aibă loc, pentru că asigurarea continuității tratamentelor este esențială pentru acești pacienți”, a precizat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Societății Române de Endocrinologie.

Pe site-ul Societății Române de Endocrinologie sunt disponibile și informările oficiale din partea producătorilor cu privire la rezolvarea problemelor de aprovizionare cu aceste produse: https://www.sre.ro/stiri-sre/, precum și echivalența dozelor între cele două tipuri de produse farmaceutice.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.