Societatea Română de Endocrinologie organizează Forumul pentru Sănătatea Femeii

Societatea Română de Endocrinologie organizează, în perioada 15-16 octombrie 2021, Forumul pentru Sănătatea Femeii, un eveniment adresat exclusiv profesioniștilor din domeniul medical.

Forumul pentru Sănătatea Femeii își propune să devină o platformă de discuții independentă care să aducă în atenția specialiștilor cele mai importante aspecte care țin de sănătatea femeii, se arată într-un comunicat de presă.

Și asta în contextul în care, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, femeile și bărbații se confruntă cu provocări diferite din punct de vedere al sănătății, generate de diferențele biologice și nu numai. Astfel, sănătatea femeii trebuie privită într-un context amplu, pluridisciplinar, dar care să țină cont și de factorii sociali, potrivit aceluiași comunicat.

„Această manifestare reprezintă o necesitate. Este nevoie de o astfel de inițiativă care să privească integrat sănătatea femeii și să ofere o abordare multidisciplinară care să pună accent pe provocările specifice și pe particularitățile sănătății femeii. Astfel Forumul pentru Sănătatea Femeii se va concentra pe sănătatea femeii din perspectiva specialităților medicale implicate. Sunt convinsă că anul acesta Forumul pentru Sănătatea Femeii va da startul unei tradiții, iar acest eveniment va fi organizat anual, devenind o manifestare de referință atât pentru specialiști”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Societății Române de Endocrinologie.

Forumul pentru Sănătatea Femeii este o inițiativă multidisciplinară care are ca organizatori societăți științifice din zonele Obstetrică-Ginecologie, Reumatologie, Endocrinologie, Diabet Zaharat și Nutriție, Oncologie Medicală, respectiv:

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România – coordonator secțiune prof. dr. Radu Vlădăreanu

Societatea Română de Reumatologie – coordonator secțiune prof. dr. Cătălin Codreanu

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice – coordonator secțiune prof. dr. Romulus Timar

Societatea Națională de Oncologie Medicală din România – coordonator secțiune conf. dr. Dana Lucia Stănculeanu

Societatea Română de Endocrinologie – coordonator manifestare prof. dr. Cătălina Poiană

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.