Societăți cu capital 100% românesc au lansat Asociația Farmaciilor și Farmaciștilor din România

Asociația Farmaciilor și Farmaciștilor din România (AFFR) s-a lansat oficial la București cu scopul de a gestiona și promova interesele farmaciilor și farmaciștilor printr-o reprezentare comună, anunță, luni, un comunicat de presă al asociației.

„Membrii fondatori reprezintă 4 afaceri de familie cu capital 100% românesc, cu o experiență bogată în
domeniul farmaceutic și o reputație solidă, ghidată de valori autentice. Deși provin din zone geografice și
culturi diferite, aceștia au descoperit că se confruntă cu o serie de probleme comune precum statutul fragil al profesiei de farmacist, cadrul legislativ care nu acoperă problemele specifice domeniului și nu în ultimul rând carențe in comunicarea cu autoritățile. Astfel s-a născut nevoia de a fi reprezentați la nivel național prin formarea AFFR, care să gestioneze și să promoveze interesele farmaciilor și farmaciștilor.
Misiunea asociației cuprinde efectuarea de demersuri pentru respectarea și îmbunătățirea legislației, pentru promovarea eticii profesionale și a normelor de concurență loială, pentru promovarea și apărarea intereselor comune ale membrilor săi în relațiile cu partenerii, dar și în raport cu autoritățile publice”, se arată în comunicat.

Cine face parte din Consiliul Director

Consiliul Director este format din președinte Bogdan Chiriac, director general Farmaciile Myosotis Galați, vicepreședinte Laura Palade, administrator Farmaciile Lara Farm Iași, vicepreședinte Diana Copae, administrator Farmaciile Miruna Argeș, vicepreședinte Razvan Munteanu, administrator Farmaciile Professional Farmaline Prahova și director executiv Vladimir Mănăstireanu. Directoratul Executiv al Asociației Farmaciilor și Farmaciștilor din România va fi asigurat de către „Public Affairs Solutions”, prin Vladimir Mănăstireanu, managing director în cadrul companiei specializate în afaceri publice și relații guvernamentale.

Vladimir Mănăstireanu a fost anterior președinte al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, secretar de stat în aparatul de lucru al vicepremierului, secretar general adjunct al Guvernului României, subprefect al județului Tulcea și parlamentar PSD în Camera Deputaților (2004-2008).

Potrivit comunicatului, 30 de societăți comerciale au devenit deja membre AFFR, însumând un număr de 853 de farmacii, respectiv 10% din totalul farmaciilor din România, cu o cotă de piață de 12% din total cifră de afaceri.

„Ne-am bucurat de prezența omologilor noștri din toate colțurile țării, colegi care au înțeles că avem
obiective comune pe care ne dorim să le transpunem în practici consistente. Domeniul farmaceutic, în care activăm deja de o bună perioadă de timp ca antreprenori, avea nevoie de o voce sonoră, coerentă si de parteneri valoroși alături de care să devenim o construcție solidă și durabilă. AFFR intenționează să devină un partener de dialog care să asigure o comunicare mai eficientă în relația cu instituțiile publice, legislative și oricare alt interlocutor din domeniile conexe”, afirmă Bogdan Chiriac, președintele asociației.

Dintre inițiativele care se vor regăsi pe agenda asociației, amintim:

1. Caravana Farmaciștilor – Program educațional prin intermediul căruia liceenii fac cunoștință cu
profesia de farmacist, fiind implicat personalul de specialitate, experții din domeniu dar și proprietarii
de farmacii care să împărtășească din experiența proprie;
2. Formularea de completări pentru codurile de etică și bune practici existente pentru domeniul
farmaceutic;
3. Formularea unor strategii pe termen mediu și lung în vederea multiplicării serviciilor disponibile în farmacii;
4. Elaborarea în colaborare cu organisme neguvernamentale sau guvernamentale a unor strategii
specifice în probleme de ordin general care au legătură cu starea de sănătate a populației.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.