Software nou pentru anatomia patologică, de la Roche

Compania Roche anunță lansarea unui nou instrument pentru diagnosticul digital în anatomia patologică. Software-ul, numit uPath, scade semnificativ timpul de accesare a imaginilor, integrează analiza automată a imaginilor și facilitează implicarea mai multor patologi în rezolvarea cazurilor, după cum se arată într-un comunicat de presă emis de Roche.

uPath este o versiune avansată a software-ului Ventana Virtuoso, aflat deja în uz.

 

Platformă de management integrat

 

Dintre caracteristicile tehnice ale noului software, se remarcă posibilitatea de a repartiza cazurile către medicii anatomopatologi, precum și facilitatea de a cere o a doua opinie din același ecran. Analizele, automate sau manuale, precum și însemnările făcute pe slide-uri sunt ușor de administrat din aplicația de vizualizare multi-slide, de care dispune uPath. În plus, datele pot fi ușor transmise mai departe ca imagini sau în format pdf.

Software-ul oferă anatomopatologilor, tehnicienilor histologi și administratorilor de servicii o platformă care poate face managementul întregului circuit de analiză din anatomia patologică, până la formularea diagnosticului.

 

Tehnologia de microscopie virtuală Leeds

 

Pentru a dezvolta aplicațiile software din anatomia patologică, Roche a achiziționat tehnologia de microscopie virtuală Leeds (LVM), de la Universitatea din Leeds (Marea Britanie). Cu ajutorul acestei tehnologii, anatomopatologii pot formula diagnosticul de caz mai rapid, vizualizând toate slide-urile continuu, fără întreruperi, dar având acces simultan la toate informațiile pacientului.

Slide-urile sunt grupate într-un singur cadru, care le permite medicilor examinatori să treacă fără efort de la colorația cu hematoxilin-eozină la imunohistochimie și alte colorații speciale, lucru care nu este posibil la un microscop standard. Tehnologia LVM poate fi utilizată pe diverse tipuri de displayuri, de la laptopuri la powerwall ultra-HD.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.