Solidaritatea Sanitară: 50,15% dintre infectările cu noul coronavirus din sănătate s-au produs în rândul asistentelor medicale

Federația “Solidaritatea Sanitară” din România estimează că la ora actuală distribuția pe categorii profesionale a infectării cu noul coronavirus a lucrătorilor din sănătate arată că 50,15% dintre îmbolnăviri s-au produs în rândul asistentelor medicale, 18,82%, în rândul infirmierelor și 16,80% în rândul medicilor.

De asemenea, 1% dintre infectări s-au produs în rândul îngrijitoarelor. Și asta în timp ce în rândul altor categorii profesionale s-au înregistrat 12,58% dintre infectări.

Potrivit organizației sindicale Federația “Solidaritatea Sanitară” calculul a fost făcut luând în considerare informațiile colectate pe Platforma de monitorizare a impactului COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate, care arată că până acum s-au îmbolnăvit 6.199 de persoane.

Datele au fost obținute prin extrapolarea distribuției cunoscute la numărul total de salariați infectați SARS-CoV-2.
În acest context, Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită din nou Guvernului, în mod public, să oblige instituțiile abilitate în a colecta și publica datele corecte și complete privind impactul COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate.

“Informațiile eronate conduc la decizii greșite. Din moment ce datele deținute de instituțiile statului privind numărul total de lucrători infectați sunt greșite, nivelul de protecție de care beneficiază aceste persoane poate fi dedus cu ușurință.”, se arată într-un comunicat al Federației sindicale.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.