Soluţia unui cercetător american pentru pandemia de coronavirus, în afară de un vaccin

Un renumit om de știință din SUA a declarat că guvernele nu ar trebui să se bazeze pe succesul unui vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat oricând în curând, atunci când decid dacă vor reduce restricțiile impuse pentru a stopa pandemia de coronavirus, potrivit Reuters.

William Haseltine, un cercetător inovator în domeniul cancerului, HIV / SIDA și genomului uman, a spus că o abordare mai bună este acum de a gestiona boala prin urmărirea atentă a infecțiilor și măsuri stricte de izolare ori de câte ori începe să se răspândească.

Despre dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19, el a spus „nu aș conta pe el”.

Vaccinurile dezvoltate anterior pentru alte tipuri de coronavirus nu au reușit să protejeze mucoasele din nas, pe unde virusul intră de obicei în organism, a spus William Haseltine.

Chiar și fără un tratament eficient sau vaccin, virusul poate fi controlat prin identificarea infecțiilor, găsirea persoanelor care au fost expuse și izolarea acestora, a spus el.

William Haseltine a îndemnat oamenii să poarte măști, să se spele pe mâini, să curețe suprafețele și să păstreze distanța.

El a spus că China și alte țări din Asia au folosit acea strategie cu succes, în timp ce Statele Unite și alte țări nu au făcut suficient pentru a-i „izola cu forță” pe toți cei care au fost expuși virusului.

China, Coreea de Sud și Taiwan s-au descurcat cel mai bine la remedierea infecțiilor, a spus el, în timp ce Statele Unite, Rusia și Brazilia au procedat cel mai greşit.

Testele pe animale cu vaccinuri COVID-19 experimentale au fost capabile să reducă încărcătura virală în organe precum plămânii, deși infecțiile au rămas, a spus el.

Pentru tratament, pacienții au primit plasma bogată în anticorpi donată de persoanele care s-au recuperat din COVID-19, iar producătorii de medicamente au fabricat versiuni rafinate și concentrate ale serului respectiv.

Cunoscute sub denumirea de globulină hiperimună, acele produse sunt „acolo unde vor fi primele tratamente reale”, a spus el, prezicând succesul și prin cercetarea anticorpilor monoclonali care neutralizează capacitatea virusului de a intra în celulele umane.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.