Sondaj: 67% din populația Indiei, cu vârsta peste șase ani, a fost expusă la COVID-19

Aproximativ 67% din populația Indiei cu vârsta peste șase ani a fost expusă la COVID-19, arată un sondaj de seroprevalență. Consiliul indian de cercetare medicală (ICMR) a chestionat 36.227 de persoane din 21 de state în lunile iunie și iulie și a constatat că două din trei persoane au anticorpi.

Cu toate acestea, 400 de milioane de persoane sunt încă vulnerabile la infecție, ceea ce i-a determinat pe oficialii indieni să avertizeze asupra protocoalelor legate de COVID-19, scrie BBC.

India a raportat până acum peste 31 de milioane de cazuri COVID-19 și 400.000 de decese.

Numărul zilnic de cazuri a scăzut constant, în prezent fiind raportate sub 40.000 pe zi. La vârful celui de-al doilea val devastator din mai, India raporta zilnic aproximativ 380.000 de cazuri.

Însă medicii și experții avertizează despre un al treilea val, având în vedere prezența de noi variante și aglomerările din piețe și locurile turistice.

”Al patrulea sondaj sero arată că există o rază de speranță, dar nu există loc pentru satisfacție. Trebuie să menținem un comportament adecvat în ceea ce privește COVID-19″, a declarat șeful ICMR, dr. Balram Bhargava, citat de BBC.

Sero-prevalența înseamnă prezența anticorpilor împotriva COVID-19 în populație.

Pentru prima dată, sondajul a inclus copii cu vârste cuprinse între șase și 17 ani. Mai mult de jumătate din cele 8.691 de probe testate aveau anticorpi.

Sondajul a inclus, de asemenea, 7.252 de lucrători din domeniul sănătății. 85% dintre aceștia aveau anticorpi.

Al treilea sondaj de sero-prevalență a arătat că 21% dintre adulții din India aveau anticorpi COVID-19, potrivit sursei citate.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.