Sondaj: Aproape 3 din 10 americani care s-au confruntat cu insecuritate alimentară au întârziat sau au renunțat la îngrijirea medicală în primul an de pandemie COVID-19

Un sondaj efectuat în SUA a arătat o strânsă legătură între insecuritatea alimentară și renunțarea sau întârzierea îngrijirilor medicale în primul an de pandemie COVID-19.

Astfel, lipsa unei gospodării cu acces consecvent la resurse alimentare adecvate a crescut de două ori șansele ca oamenii să renunțe sau să întârzie îngrijirea medicală din cauza preocupărilor legate de costuri, în comparație cu gospodăriile cu siguranță alimentară, potrivit la un sondaj condus de cercetătorii de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Desfășurat în decembrie 2020, sondajul a constatat, de asemenea, că grupurile rasiale și etnice minoritare și persoanele cu venituri mai mici erau semnificativ mai susceptibile de a se confrunta cu insecuritatea alimentară în comparație cu albii și persoanele cu venituri mai mari.

Descoperirile au fost publicate online pe 13 aprilie în Jurnalul American de Sănătate Publică.

Cercetătorii au efectuat un sondaj online reprezentativ la nivel național pe 8.481 de adulți cu vârsta de 18 ani și peste între 15 decembrie și 21 decembrie 2020. Unu din cinci adulți (18,8%) au raportat că s-a confruntat cu insecuritate alimentară la un moment dat în ultimele 30 de zile, pe perioada studiului. Dintre cei care se confruntă cu insecuritate alimentară, aproape 3 din 10 (27,4%) au raportat că au întârziat sau au renunțat la îngrijirea medicală în ultima lună.

Pe lângă întârzierea oricărei îngrijiri medicale în cursul lunii precedente, persoanele cu insecuritate alimentară au avut, de asemenea, șanse de două până la trei ori mai mari să fi întârziat sau să fi renunțat la anumite tipuri de îngrijire în primele nouă luni ale pandemiei, inclusiv renunțarea la un anumit tratament sau la un anumit test recomandat de un medic, să nu fi mers la o vizită de urmărire recomandată și să nu fi primit o rețetă.

Legătura dintre insecuritatea alimentară și tratamentul medical anterior este bine documentată. Acest studiu este considerat a fi primul care investighează această relație în timpul pandemiei.

”Știm deja că oamenii care se luptă cu menținerea unei diete sănătoase sunt expuși unui risc mai mare de a avea multe probleme de sănătate, inclusiv cele care îi pot face mai vulnerabili la COVID-19”, spune Jaclyn Bertoldo, autorul principal al studiului.

”Renunțarea sau amânarea îngrijirii ar putea agrava riscul de complicații ale COVID-19 și ar putea contribui la creșterea disparităților de sănătate în pandemie și mult după încheierea acesteia.”, a mai spus Bertoldo.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că insecuritatea alimentară a afectat în mod disproporționat grupurile rasiale și minoritare etnice și persoanele cu venituri mici. Probabilitatea ca non-hispanicii de culoare să se confrunte cu insecuritatea alimentară era de aproape două ori mai mare comparativ cu albii. Oamenii care și-au pierdut un loc de muncă sau mai mult de jumătate din venit din cauza pandemiei aveau șanse de trei ori și jumătate mai mari de a experimenta insecuritate alimentară.

 

”Persoanele care se confruntă cu insecuritatea alimentară fac adesea compromisuri dificile între hrană și alte nevoi de bază, inclusiv îngrijirea sănătății”, spune dr. Julia Wolfson, co-autor principal al studiului și profesor asistent la Departamentul de Sănătate Internațională de la Școala Bloomberg.

”Politicile care contribuie la compensarea costului alimentelor, cum ar fi beneficiile de asistență pentru nutriție suplimentară sau timbrele alimentare, sunt esențiale pentru a oferi gospodăriilor cu nesiguranță alimentară banii necesari.”, a mai subliniat Wolfson.

Acest sondaj a făcut parte din proiectul National Pandemic Pulse, o serie de sondaje cuprinzătoare conduse de cercetători de la Universitatea Johns Hopkins.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.