Sorin Cîmpeanu: Creșe, grădinițe, școli cu prezență fizică până la o rată de infectare de 6 la mia de locuitori. Învățământul special, o excepție

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri, că ordinul comun Sănătate-Educație privind regulile în școli este în formă finală, însă va fi semnat abia după ce va primi undă verde din partea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Confom scenariilor stabilite, toate creșele, grădinițele și școlile vor funcționa cu prezență fizică a copiilor, cât timp rata de infectare în localitate este mai mică de 6 la mia de locuitori. Când este depășit pragul, preșcolarii merg în continuare fizic la cursuri, iar elevii intră în online. Învățământul special se va desfășura cu prezență fizică și peste acest prag.

„Scenariile stabilite sunt în cea mai mare parte cunoscute. Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate creșele, grădinițele și școlile vor funcționa cu prezență fizică. După depășirea ratei de infectare de 6 la mie, rămân deschise creșele și grădinițele, toți elevii intră în online, cu o singură excepție – învățământul special. De altfel, pentru învățământul special activitățile de terapie, activități prin care elevii cu cerințe educaționale speciale învață practic să supraviețuiască, vor fi permise și după depășirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepție. După depășirea ratei de infectare de 6 la mie, nu vor mai fi permise nici măcar activitățile remediale”, a declarat ministrul Educației, într-o conferință de presă comună cu ministrul Sănătății.

Ordinul comun Educație-Sănătate este în formă finală, afirmă Sorin Cîmpeanu.

„Sunt prezentate în documentul pe care l-am pus împreună cu doamna ministru la dispoziția presei, care este în formă finală, dar va fi semnat doar atunci când cei doi miniștri vom fi abilitați de CNSU pentru semnarea acestui ordin comun. (…) Sunt precizate, de asemenea, și o serie de condiții care clarifică toate situațiile în care apare un caz de îmbolnăvire într-o grupă sau într-o clasă. Sunt precizate toate detaliile necesare”, a explicat ministrul Educației.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.