Sorin Cîmpeanu, despre testarea cadrelor didactice care prezintă simptome

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, în cadrul unor declarații de presă, că orice cadru didactic care prezintă simptome vor fi testate pentru virusul SARS-CoV-2. Aceeași regulă este valabilă și pentru elevii cu simptome și contacții acestora.

”Orice cadru didactic ce prezintă simptome, la fel și elevii care prezintă simptome, vor fi testați. Orice contacți direct ai elevilor sau ai cadrelor didactice au dreptul să fie testați de către DSP. Orice cazuri simptomatice au dreptul la testare gratuită”, a declarat ministrul Educației.

Cîmpeanu a subliniat și cu acest prilej importanța vaccinării anti-COVID-19, aceasta fiind singura modalitate care ar putea încheia pandemia.

”Eu cred că vaccinarea este singurul act care poate pune capăt crizei sanitare, iar testarea, respectarea regulilor de protecție sanitară sunt măsuri care pot evita răspândirea acestui virus până când prin vaccinare vom reuși să punem capăt crizei sanitare”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat de ce populația consideră că încă nu s-a comunicat suficient în legătură cu vaccinarea, Cîmpeanu a declarat: ”Întotdeauna e loc de mai bine. Avem în derulare discuții între părinți și reprezentanții DSP pentru a putea răspunde tuturor întrebărilor firești, pertinente, pe care părinții le adresează cu privire la vaccinarea propriilor copii. Este o acțiune de informare, care trebuie să fie multiplicată. Avem, de asemenea, aprobată prin Ordonanță de Urgență, acordarea acelor stimulente care sunt importante”.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.