Sorin Cîmpeanu: Fiecare inspectorat şcolar are aproximativ jumătate din numărul de teste necesare pentru luni

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că repartizarea testelor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 este uniformă şi fiecare inspectorat şcolar judeţean, inclusiv Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, are aproximativ jumătate din numărul total de teste necesare pentru ziua de luni.

„Ministerul Educaţiei nu este interesat în niciun fel de aspecte relative la firme furnizoare de teste/materiale medicale sau alte aspecte ce ţin de organizarea licitaţiei de către ONAC şi nici de aspecte ce ţin de încheierea/executarea contractelor semnate între IGSU şi furnizori. Ca ministru al Educaţiei mă interesează ca procesul de învăţământ să se desfăşoare cu respectarea condiţiilor de siguranţă sanitară stabilite în Hotărârile CNSU şi în Ordinul comun Educaţie-Sănătate”, a declarat ministrul Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că, în calitate de autoritate care gestionează sistemul de educaţie, a iniţiat toate demersurile legale conform atribuţiilor. „Ne-am adresat oficial IGSU şi aşteptăm răspunsul”, a precizat ministrul.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.