Sorin Cîmpeanu: În şcoli, rata de infectare cu SARS-CoV-2 este mult sub media naţională. Şcoala nu îmbolnăveşte

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți seară, că riscul de infectare cu SARS CoV-2 este redus în şcoli şi că în ultima săptămână au fost închise 216 clase, la nivel naţional, dintr-un total de 136.000, câte sunt în România.

”Cifrele la zi, cu privire la vaccinarea persoanelor din învăţământ, astăzi, sunt 135.000, adică peste 38 la sută din totalul personalului din învăţământ. Este un element foarte important. De asemenea, datele pentru săptămâna 8-15 martie ne arată că în şcoli, rata de infectare a fost jumătate faţă de perioada precedentă, 1-10 martie, respectiv  am avut un total de  181 de infectări în  perioada 8-15 martie, faţă de 376 de infectări în perioada  anterioară, în cazul elevilor şi de asemenea, puţin peste 300 de  infectări în rândul personalului din învăţământ, faţă de 545 în perioada anterioară”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la un post de televiziune.

”În ultima săptămână s-au închis 216 clase dintr-un total de 136.000 de clase din România. În şcoli, rata de infectare este mult sub media naţională. Şcoala nu te îmbolnăveşte, şcoala, prin respectarea regulilor te ajută să te protejezi”, a declarat Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.