Sorin Cîmpeanu: Vor fi distribuite formulare prin care cerem părinților acordul pentru vaccinarea copiilor

Școlile sunt cele mai sigure medii după cele spitalicești, a subliniat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care a anunțat că vor fi organizate întâlniri interactive pentru a le putea răspunde părinților la toate întrebările pe care le au despre vaccinarea copiilor. Odată cu începerea școlii, spune el, vor fi distribuite formulare prin care va fi solicitat acordul pentru vaccinarea elevilor.

„Elevul trebuie să fie elementul central. Elevii au avut foarte mult de suferit pe parcursul predării online, acest lucru nu dorim să se mai întâmple. Școlile sunt cele mai sigure medii după mediile spitalicești. Dacă am închide școlile, oricum localitatea, nefiind carantinată, copiii ar putea să umble în tot felul de alte medii care sunt mult mai puțin controlate decât școala”, a declarat ministrul Educației, duminică seară, la un post de televiziune.

Până acum au fost vaccinați 30.000 de elevi din categoria de vârstă 12-15 ani. La grupa 16-19 ani, numărul a ajuns la 145.000.

„Vaccinul este permis de la vârsta de 12 ani, iar în categoria de vârstă 12-15 ani avem doar 4% dintre copii vaccinați în momentul acesta, este vorba de 30.000 de elevi, care înseamnă 4%. A fost permis oarecum târziu procesul de vaccinare pentru copii. Dacă vorbim de 16-19 ani, să știți că suntem la 20%. Sunt 145.000 de tineri vaccinați. Acest proces se va îmbunătăți”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.