Sorina Pintea, audiată la Parlamentul European

Programul președinției României la Consiliul Uniunii Europene în domeniul sănătății cuprinde mai multe teme prioritare. Acestea vizează rezistența bacteriană la antimicrobiene, vaccinarea, accesul pacienților la medicamente, mobilitatea pacienților în Uniunea Europeană și sănătatea digitală (eHealth).

Temele au fost prezentate de Sorina Pintea, ministrul sănătății, la 22 ianuarie, în cadrul Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European. Comisia ENVI este condusă de europarlamentara Adina Vălean (PNL).

 

Garanția accesului la sănătate

 

Ministrul român al sănătății a prezentat prioritățile României și calendarul evenimentelor pentru componenta sănătate și a răspuns întrebărilor pe marginea temelor de interes din plan extern și intern, care privesc acest domeniu.

„Așa cum este tradiția, fiecare ministru este invitat de comisia de specialitate de la nivelul Parlamentului European la preluarea președinției rotative de către țara respectivă. Am răspuns transparent întrebărilor adresate de parlamentarii europeni din Comisia pentru sănătate publică. În acest context, am subliniat faptul că România va continua eforturile pentru a avansa agenda UE asupra temelor cu impact și beneficii pentru pacienții europeni. Scopul principal al activităților pe care îl avem în această perioadă îl reprezintă garanția accesului la sănătate pentru toți cetățenii europeni”, a declarat după audiere Sorina Pintea, citată de un comunicat al Ministerului Sănătății.

 

HTA, un dosar complex

 

Președinția României la Consiliul UE are de gestionat un dosar legislativ complex, preluat de la președinția austriacă, respectiv proiectul de regulament pentru evaluarea tehnologiilor medicale (HTA).

„Scopul nostru este de a continua negocierile la nivel tehnic, în cadrul reuniunilor de lucru de specialitate ale Consiliului UE, pentru a obține maximum de progres în dezbateri. Romania va informa țările membre asupra stadiului negocierilor cu ocazia Consiliului EPSCO – Sănătate din 14 iunie 2019” a mai adăugat Sorina Pintea.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.