Sorina Pintea prezidează reuniunea formală a miniștrilor Sănătății din UE

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezidează reuniunea formală a miniștrilor Sănătății în cadrul Consiliului UE, în  mandatul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene – ultimul eveniment oficial din domeniul sănătății din aceste șase luni. La final, ea va preda președinția omologului său finlandez.

La sosirea la Luxembourg, unde se desfășoară întâlnirea, Sorina Pintea a prezentat agenda discuțiilor. “În întâlnirea de astăzi vom aborda teme importante referitoare la garantarea accesului la sisteme de sănătate importante pentru toți cetățenii europeni”, a declarat ea.

 

 

Printre alte teme de pe ordinea de zi se numără adoptarea concluziilor Consiliului privind rezistența microbiană, facilitarea investițiilor în sănătate și regulamentul privind evaluarea tehnologiilor în Sănătate.

De asemenea, vor fi trecute în revistă realizările Președinției României la Consiliul European.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, ea a subliniat importanța conștientizării necesității donării de sânge și a mulțumit donatorilor pentru gestul lor.

“Astăzi este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Aș vrea să le mulțumesc public celor care, donând, fac diferența între viață și moarte”, a spus ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.