Sorina Pintea: Spitalul Clinic Județean Sibiu nu poate fi reabilitat la timp pentru Summitul Consiliului UE

Aflată în vizită la Sibiu, pentru a verifica stadiul pregătirilor medicale pentru organizarea Summitului Consiliului Uniunii Europene de anul viitor, Sorina Pintea, ministrul sănătății, a declarat că Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu nu poate fi reabilitat până la 9 mai 2019, data la care se va organiza Summitul, dar că spitalul va beneficia de „o igienizare corectă și amplă”.

Spitalului îi vor fi alocate în schimb două milioane de lei pentru achiziția de aparatură nouă, după ce anul acesta a mai primit încă 2,4 milioane de lei fonduri pentru dotarea cu echipamente medicale, se precizează într-un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății.

„Până anul viitor, atunci când va fi organizat aici Summitul Consiliului UE, spitalul județean nu poate fi reabilitat, dar este nevoie de o igienizare corectă și amplă”, a declarat Sorina Pintea. „Suntem pregătiți ca eventualele cazuri apărute în timpul evenimentelor să fie preluate și de alte unități sanitare din zonă”, a mai declarat ministrul sănătății.

Sorina Pintea a mai anunțat că, după finalizarea achiziției care se află în derulare la Departamentul pentru Situații de Urgență, 35 de ambulanțe noi vor fi repartizate la Sibiu, care vor înlocui mașinile vechi din parcul auto.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.