Sorina Pintea spune că este gata draftul Planului Național de Cancer

Sorina Pintea a declarat că este gata draftul Planului Național de Cancer, informează Agerpres. „Este în draft, înseamnă că avem şi sursele de finanţare. (…) Nu voi pleca până nu vom aproba acest plan naţional pentru cancer”, a afirmat ministrul interimar al Sănătății, în cadrul unei dezbateri.

Totodată, Sorina Pintea a subliniat că în tratarea afecţiunilor oncologice este necesară o abordare interdisciplinară pentru a avea rezultate.

„Începând de anul acesta am introdus în contractul-cadru obligativitatea centrelor de oncologie de a folosi Tumor Boardul (n.r comisia oncologică), inclusiv în oncopediatrie, pentru a primi finanţare. Practic, am operaţionalizat Tumor Boardul. (…) De anul acesta a devenit obligatoriu. Împreună cu CNAS vom monitoriza modul în care funcţionează această abordare, până când acest lucru va deveni un reflex profesional”, a spus Sorina Pintea.

108 de registre de boală, în lucru

 

În cadrul aceleiași dezbateri, oficialul a reamintit că Ministerul Sănătății are în lucru 108 registre de boală, care vor oferi o situaţie clară  și predictibilitate pentru a fi asigurată finanţarea necesară.

„Pentru aceasta, am spus la momentul potrivit, au fost accesate fonduri europene, fonduri norvegiene şi elveţiene. De aceea, am definit anul viitor ca fiind anul programelor naţionale în sănătate. (…) După elaborarea acestor registre, vom avea în sfârşit o oglindă foarte clară a ceea ce ne dorim, nevoie de finanţare, nevoie de resurse umane, finanţarea medicaţiei pacienţilor”, a declarat ministrul interimar.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.