Sorina Pintea spune că Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei nu pot rezolva legal problema rezidențiatului în contextul actual

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei Naționale nu pot rezolva problema rezidenţiatului în contextul actual, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Sorina Pintea, ca reacție la solicitarea Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice.

„Ne somează public să rezolvăm problema cu rezidenţiatul (n.r. Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice). Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei nu pot rezolva această problemă”, a spus Sorina Pintea.

Potrivit acesteia, problema rezidenţiatului nu poate fi rezolvată de cele două ministere decât „încălcând legea”.

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) a cerut Ministerului Sănătății și Ministerului Educației să clarifice situația examenului de rezidențiat și să îl organizeze în acest an. Din cauza situații incerte, absolvenții de medicină ar putea părăsi țara, spun reprezentanții Coaliției.

„Ca reprezentanți ai pacienților, nu considerăm ca fiind normal să fie pusă în pericol o generație de viitori medici, de care România are cea mai mare nevoie”, se arată în comunicatul transmis de COPAC.

„Instabilitatea cu care se confruntă studenții la medicină referitor la situația examenului de rezidențiat îi va determina să plece din România lăsând pacienții fără medicii de care au nevoie. Noi pacienții, dar și România ca țară nu își poate permite acest tip de comportament față de medicii ei”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.