Sorina Pintea: Victimele de la Colectiv vor avea acces la tratament, atât în ţară cât şi în străinătate, atât timp cât va fi nevoie

Victimele incendiului de la Colectiv vor avea acces la tratament, atât în ţară cât şi în străinătate, atât timp cât va fi nevoie, a dat asigurări ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
„În urma scrisorii deschise pe care ne-au adresat-o, am avut o discuţie cu premierul României. Astăzi i-am informat pe cei care au fost prezenţi la această întâlnire privitor la discuţia pe care am avut-o. Concluzia este că susţinem propunerea lor de modificare a legislaţiei astfel încât să primească decontarea îngrijirilor atât timp cât au nevoie. Am mai discutat despre actele privind transferul pacientului. Este ordinul de ministru pe care urma să îl promovăm, dar am mai avut nişte discuţii pe această temă. I-am întrebat de ce avem acum această discuţie pentru că, practic, termenul de decontare este 31 decembrie 2020 şi mi-au spus că doresc să se asigure că vor avea acces la tratament atât timp cât au nevoie. Am convenit să facem această propunere de ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii Sănătăţii. Luni le vom transmite varianta pe care am găsit-o. Este vorba doar despre modificarea unei fraze, astfel încât să nu mai aibă temeri că vreodată cineva ar putea să le taie accesul la tratament”, a spus oficialul.
„De anul trecut pot să se trateze în ţară şi străinătate atât în public cât şi în privat. Ordonanţa 8 din 2018 a modificat nişte reglementări”, a adăugat ea.
Potrivit ministrului Sănătăţii, în prezent 16 pacienţi victime la Colectiv beneficiază de decontări pentru tratament.
„Au intrat în program, cel puţin datele noastre din MS spun asta, pentru 30 de pacienţi. În acest moment, în 2019, avem 16 pacienţi care beneficiază de aceste decontări”, a spus ministrul.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.