Spania, Germania și Franța reiau vaccinarea cu serul AstraZeneca

Spania va relua de miercuri programul de vaccinare împotriva epidemiei de COVID-19 cu seruri AstraZeneca, după concluziile Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) care a considerat acest vaccin ”sigur şi eficace”, a anunţat joi ministrul spaniol al Sănătăţii, relatează AFP.

”Reluăm vaccinarea cu AstraZeneca săptămâna viitoare, şi anume miercuri”, a declarat Carolina Darias, în cursul unei conferinţe de presă, la patru zile după suspendarea preventivă, explicând că autorităţile ar trebui să decidă acum ”grupurile care vor primi acest vaccin”.

Germania a anunţat, de asemenea, că va relua vineri vaccinările anti-Covid cu vaccinul anglo-suedez AstraZeneca, după unda verde dată de autoritatea de reglementare europeană care a anunţat că consideră acest vaccin ”sigur şi eficient”, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

”Scopul nostru, şi acesta este obiectivul comun al guvernului şi al celor 16 landuri, este reluarea vaccinărilor cu AstraZeneca în cursul zilei de vineri”, a declarat presei ministrul german.

Și Franţa va relua vineri vaccinările împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca, după anunţul autorităţilor farmaceutice europene care îl consideră ca fiind ”sigur şi eficient”, a anunţat joi premierul Jean Castex, relatează AFP.

”Voi fi vaccinat mâine cu acest vaccin pentru a arăta că putem avea încredere deplină”, a adăugat premierul francez.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat joi că vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împotriva COVID-19 este ”sigur şi eficace” şi ”nu este asociat” unui risc mai ridicat de producere a unor cheaguri de sânge.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.