Spații hoteliere destinate repausului între ture sau gărzi al personalului din sistemul public sanitar – Ordonanță Militară

Ministerele cu rețea sanitară proprie și autoritățile administrației publice locale care au în subordine sau în coordonare unități sanitare vor asigura la cerere spații hoteliere destinate repausului între ture sau gărzi personalului din sistemul public sanitar, în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus în rândul cadrelor medicale sau al familiilor acestora.

Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020.

Aceasta este una dintre prevederile ordonanței militare nr. 4, prezentată aseară de ministrul de Interne Marcel Vela.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerulu Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunțat că a semnat un ordin în baza căruia ”personalul de specialitate medical sau auxiliar – farmaciști, kinetoterapeuți – pot fi detașați sau delegați la alte spitale publice cu deficit major de personal. Personalul nu poate refuza detașarea”.

Detașarea sau delegarea în interiorul județului se face prin ordin de prefect, la propunerea DSP. În alt județ, prin dispoziția secretarului de stat desemnat de Ministerul Sănătații. Ministerul Sănătății și CNAS vor stabili modul de plată și decontare.

Dacă mutarea se face în alte localităţi, autorităţile au obligaţia de a asigura personalului medical cazarea şi hrana.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.