Specialist ATI, despre asimptomatici:  Medicul curant este singurul în măsură să aprecieze potenţialul de evoluţie nefavorabilă

Dr. Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti, a declarat referitor la pacienţii asimptomatici că medicul curant este singurul în măsură să aprecieze potenţialul de evoluţie nefavorabilă , nu doar pe baza unui simplu rezultat la PCR pozitiv, ci pe baza unui bilanţ, respectiv stare clinică, analize şi imagistică.

Medicul a spus că cei care sunt testaţi pozitiv şi nu au nicio suferință ar fi bine să se izoleze sau, dacă nu au condiţii să accepte internarea pentru supraveghere, iar reevaluările se pot face la şapte, 14 şi 21 de zile.

Dr. Laura Zarafin a precizat că războiul medici – pacienţi este distructiv şi indiferent de deciziile cu tentă mai mult sau mai puţin politică , “niciun medic nu s-a facut medic ca să ‘omoare ‘ semenii” .

“Este adevarat că acest nou virus are incă destule enigme , este adevărat că există destule controverse intre diversi medici si experti infectionisti / epidemiologi / specialisti in sanatate publică / intensivisti . Asta insă nu este un argument pt a distruge credibilitatea medicilor si dorinta lor de a face bine si aceea de a nu face rau – in primul rând . Cred că lipseste doar echilibrul”, după cum a afirmat medicul ATI.

Dr. Laura Zarafin  a vorbit şi despre faptul că neexistând o testare masivă , “enorm de mulţi oameni” pot fi pozitivi fără să ştie.

“Estimarile virusologilor germani vorbesc despre 10 infectati la unul depistat pozitiv la PCR . De aceea cred că singura metodă de a limita impactul negativ al pandemiei este testarea masivă si restabilirea relatiei de incredere intre societate si medici , dar mai ales o abordare nuantată a fiecarui caz in parte .
Testarea masivă / izolarea /monitorizarea prin mf / ancheta epidemiologica corectă si prompta / terapie personalizata. PS Am uitat de mască !! Dacă asiaticii o poartă , cred că stiu ei de ce” , a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.