Specialist în sănătate publică: Vaccinul împotriva COVID-19 va da imunitate doar pentru câteva luni

Prof. dr. Răzvan Cherecheș, directorul Departamentului de Sănătate Publică al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, este de părere că vaccinul împotriva COVID-19 va da imunitate doar pentru câteva luni, ceea ce înseamnă că va fi foarte dificil de obținut un procent de 70% necesar pentru imunitatea de grup, fără să sacrifim masiv din libertatea noastră.

“Viața după Covid va include încă cel puțin câțiva ani distanțare, măști periodic, igiena mâinilor, evitarea mulțimilor. Vaccinul ne va da imunitate doar pentru câteva luni, ceea ce înseamnă că va fi foarte dificil să obținem cei 70% necesari pentru imunitatea de grup fără să sacrifim masiv din libertatea noastră”, potrivit prof. dr. Răzvan Cherecheș.

Acesta este de părere că sunt șanse ca viața noastră după COVID-19 să fie foarte diferită, orașele își vor pierde din importanță, online-ul va domina, evenimentele cu mulți oameni vor dispărea și vor apărea comunități în natură.

“Știu că unii nu veți vrea să acceptați că este posibil, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să ne pregătim mental și pentru acest viitor”, potrivit profesorului.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.