Specialiștii din SUA recomandă reducerea numărului de zile de carantină a persoanelor care au intrat în contact un pozitiv

Autorităţile medicale din SUA recomandă reducerea de la 14 la zece zile a carantinei celor care au intrat în contact cu o persoană pozitivă la noul coronavirus, în cazul în care acestea nu prezintă simptome, iar cele două săptămâni pot fi reduse chiar la o săptămână de carantină, în cazul în care persoana respectivă a fost testată negativ, potrivit unor noi directive, relatează AFP, citată de presa internațională.

Oficiali americani din domeniul sănătăţii speră ca o carantină mai scurtă să fie mai bine respectată şi că va reduce constrângerile economice care decurg dintr-o izolare mai îndelungată.

„Credem că dacă putem reduce un pic constrângerea (…), putem obţine o respectare mai bună a reglementărilor în ansamblu”, a declară Henry Walke, de la Centrele de prevenţie şi luată împotriva bolilor (CDC).

Oficialul insistă însă asupra faptului că această soluţie nu este lipsită de riscuri şi că persoanele care ies din carantină prematur este necesar să-şi supravegheze o eventuală apariţie a simptomelor timp de 14 zile.

În prezent, în SUA, peste 150.000 de persoane sunt testate zilnic pozitiv la noul coronavirus, unde un val de contaminări este aşteptat după Thanksgiving, o sărbătoare marcată de deplasarea unor milioane de oameni.

În acest context şi anticipând călătorii suplimentare de Crăciun, autorităţile sanitare americane au emis miercuri şi noi recomandări cu privire la momentul efectuării testului, subliniind că soluţia cea mai sigură este să rămână acasă.

CDC recomandă un test cu una-trei zile înainte de călătorie şi încă unul la trei-cinci zile după întoarcerea din sejur.

„Testele nu elimină riscurile, dar – împreună cu o reducere a activităţilor neesenţiale, supravegeherea apariţiei simptomelor şi alte măsuri de precauţie precum purtarea măştii şi distanţarea socială – ele pot face călătoriile mai sigure”, după cum a declarat epidemiologul Cindy Friedman.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.