Spitalele vor funționa ”în sistem combinat”. Își vor relua tot profilul de activitate pe măsură ce numărul de pacienți COVID-19 va scădea

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a declarat marți că unitățile sanitare vor continua să funcționeze ”în sistem combinat” chiar dacă starea de alertă a fost ridicată, însă pe măsură ce numărul de pacienți COVID-19 va scădea unitățile sanitare își vor relua tot profilul de activitate.

”Spitalele vor funcționa în sistem combinat, adică unitățile sanitare care au tratat până acum pacienți COVID vor trata în continuare. Avem 5.000 de pacienți. Ei trebuie tratați în continuare. Dar pe măsură ce numărul de pacienți va scădea și activitatea spitalelor se va relua cu tot profilul de activitate pe care îl are fiecare unitate sanitară încât să existe un proces gradual de reîntoarcere la normalitate și în ceea ce privește acordarea serviciilor medicale. Iar pentru acest lucru am discutat cu cei de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate și vom asigura și o perioadă de tranziție de finanțare la nivelul cheltuielilor efectuate pentru aceste unități sanitare. Discuția a fost pentru data de 30 septembrie”, a declarat ministrul Rafila.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.