Spitalul Clinic Colentina: Tratament endoscopic inovator pentru pacienții diagnosticați cu tumori de cale biliară în stadii avansate

Pacienții Spitalului Clinic Colentina din Capitală diagnosticați cu tumori de cale biliară în stadii avansate pot beneficia de tratament endoscopic inovator (ablația intraductală a tumorii și stentare endoscopică a tractului biliar) în asociere cu tratamentul oncologic clasic.
Această modalitate de tratament este disponibilă în premieră în țară în secția de Gastroenterologie, printr-un protocol de colaborare și cercetare cu Centrul Medical AMC Amsterdam, unul dintre cele mai renumite centre de endoscopie diagnostică și terapeutică din Europa.
În ultimele două săptămâni, trei pacienți diagnosticați cu tumori avansate de cale biliară au fost tratați cu succes prin această nouă metodă terapeutică, menționează instituția.
În cadrul Spitalului Clinic Colentina, îngrijirea acestor cazuri complexe se face mereu în echipa multidisciplinară, împreună cu specialiștii de radiologie intervențională, chirurgie generală și oncologie, pentru a asigura diagnosticul și tratamentul optim pentru fiecare caz în parte.
Pentru informații suplimentare și programări, vă puteți adresa secției de Gastroenterologie, prin telefon (021.317.32.45 interior 5118) sau prin email (gastro@spitalulcolentina.ro).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.