Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad: Reconstrucție de aortă, la un pacient de 60 de ani

sursa foto: SCJU Arad/Facebook

Reconstrucție de aortă, încheiată cu succes la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, la un pacient de 60 de ani cu anevrism de aortă abdominală rupt, cu risc rapid de exsangvinare.

”Intervenție deosebit de laborioasă a medicilor de gardă din secțiile Chirurgie Generală I respectiv Anestezie și Terapie Intensivă I, după ce un bărbat în vârstă de 60 de ani a ajuns în Unitatea Primire Urgențe cu anevrism de aortă abdominală rupt, cu risc rapid de exsangvinare. Medicul specialist în chirurgie cardio-vasculară, dr. Mircea Alexa împreună cu medicul specialist în chirurgie generală dr.Mihai Roșu, medicul primar ATI, dr. Adrian Crișan, medici rezidenți și asistenți medicali au intrat de urgență în sală reconstruind artera aortă – vas principal de sânge, prin aplicarea unei proteze sintetice, pentru a putea restabili circulația sângelui spre bazin și picioare”, au anunțat reprezentanții unității medicale.

Potrivit sursei citate, intervenția a fost una contra-cronometru, pacientul riscând să își piardă picioarele, din cauza lipsei de irigare cu sânge și inclusiv viața prin exsangvinare.

”Pacientul a necesitat mai apoi îngrijiri în terapie intensivă, fiind acum în stare stabilă, sub supraveghere medicală în Compartimentul de Chirurgie Vasculară”, arată sursa citată.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.