Spitalul Clinic Sf. Maria din București intenționează să depună dosarul de acreditare pentru activitatea de transplant pulmonar imediat după încheierea valului 3 al pandemiei de COVID-19

Spitalul Clinic Sf. Maria din București informează că dosarul de acreditare pentru desfășurarea activității de transplant pulmonar în cadrul unității sanitare este pregătit și că întenționează să îl depună la Agenția Națională de Transplant imediat după încheierea valului 3 al pandemiei de COVID-19, potrivit unui comunicat de presă al unității sanitare.

”Referitor la expirarea acreditării care permite efectuarea de transplant pulmonar, începând cu 9 martie 2021, vă informăm că Spitalul Clinic Sf. Maria are pregătit dosarul de acreditare și intenționează să îl depună la Agenția Națională de Transplant imediat după încheierea valului 3 al pandemiei de COVID-19”, se arată în comunicatul de presă.

Începând din luna martie 2018, și pe parcursul anului 2019, în cadrul spitalului s-au efectuat cu succes un număr de 8 transplanturi pulmonare.

În contextul pandemiei de COVID-19 însă, efectuarea de transplant pulmonar nu a mai fost posibilă.

Astfel, ”după izbucnirea pandemiei, în cursul anului 2020, Clinica de ATI a Spitalului Clinic Sf. Maria a îngrijit cu devotament sute de pacienți cu forme grave de COVID-19, fiind desemnată în acest sens de către Ministerul Sănătății. În acest fel, personalul medical din cadrul spitalului înțelege să își facă datoria față de pacienții forme grave de COVID-19 pe care îi are în îngrijire, lăsându-i totodată Ministerului Sănătății opțiunea pe care o preferă, respectiv de a trimite pacienții care necesită transplant pulmonar în străinătate. Așadar, atât transformarea Clinicii ATI a Spitalului Clinic Sf. Maria în unitate suport COVID-19, cât și trimiterea pacienților români pentru transplant în străinătate, sunt decizii asumate exclusiv de către Ministerul Sănătății.”

Spitalul Clinic Sf. Maria spune că își va informa pacienții în urmatoarele 30-45 zile privind situația la zi și va face toți pașii necesari pentru a continua activitatea suspendată din cauza agravării la nivel național a efectelor îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2 și a lipsei acute de paturi ATI pentru pacienții cu forme grave de COVID-19.

”Capabilitățile tehnice și umane ale Centrului de Transplant din cadrul Spitalului Clinic Sf. Maria sunt la un nivel foarte bun și urmează a fi redirecționate către pacienții care au nevoie de plămâni noi, imediat ce situația pandemică la nivel național va permite acest lucru”, se mai arată în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.