Spitalul Colțea va fi iluminat roz pe 1 octombrie pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului de Sân

Pe 1 octombrie Spitalul Clinic Colțea va fi iluminat în culoarea roz pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului de Sân, informează Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Cancerul de sân este o boală care, depistată la timp, poate fi vindecată. Esențială în lupta cu această maladie este prevenția, pentru că un diagnostic pus în stadii incipiente poate face diferența între viață și moarte. Numai prin eforturile comune ale autorităților și ale partenerilor din spațiul public și privat, această luptă poate fi câștigată.

Anul acesta ASSMB Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București se alătură partenerul Fundației Renașterea la a 20-a ediție, aniversară, a evenimentului „Iluminare în Roz”, organizat în fiecare an pe 1 Octombrie, pentru a marca „Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului la Sân”.

Evenimentul, precum și altele organizate cu această ocazie, a fost anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat președintele Fundației Renașterea, Mihaela Geoană, consilierul prezidențial pentru probleme de sănătate, Loreta Păun, directorul medical al ASSMB, dr. Turkes Ablachim, președintele INO-MED, dr. Marius Geantă, precum și ambasadorul Fundației Renașterea, Andreea Esca.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.