Spitalul de campanie de la Timişoara, deschis în perioada pandemiei de COVID-19 pe un standion, va fi desființat

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvar, a anunţat, vineri, că spitalul de campanie deschis pe Stadionul CFR din Timişoara în perioada pandemiei de COVID-19, urmează să fie desfiinţat, iar arena va fi redată sportului:

”Am venit aici că să vedem stadiul în care Armata eliberează acest teren, pentru că a fost folosit pentru amplasarea unor facilităţi de tip ROL 2, facilitate care şi-a dovedit eficienţa şi din discuţiile pe care le-am avut cu autorităţile locale, am înţeles că s-au întâmplat lucruri care au venit în sprijinul populaţiei de aici. O să eliberăm, cum am convenit, acest teren, de cele peste 100 de containere care au fost aici. O să le amplasăm în alte locuri în care este nevoie de ele şi sperăm că într-un interval de timp rezonabil acest teren să şi recapete scopul iniţial care să satisfacă nevoile pe care cetăţenii Timişoarei le au”, a transmis ministrul.

Containerele care vor fi ridicate de pe stadion vor fi duse în alte zone unde pot fi utile

„Containerele sunt duse în diferite locuri unde contribuie la realizarea misiunilor şi obiectivelor pe care le au, în locurile unde vor ajunge. Unul din ele va fi chiar în Timişoara, altele la Sebeş, în funcţie de unde va fi nevoie”, a declarat Angel Tîlvar.
„În etapa ulterioară, cei de la primărie vor purcede la refacerea gazonului. Am primit asigurări în acest sens şi este ceea ce eu am şi avansat, într-un interval de una-două luni de zile, aici va fi gazon. Acestea sunt promisiunile pe care Primăria Timişoara le-a făcut. Este o etapizare, şi aşa cum primăria a pus ţevi şi tot ce a fost nevoie, acum acestea vor fi scoase. Din discuţiile avute, anul asta, în principiu, totul va fi gata”, a precizat prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.