Spitalul de campanie de pe Stadionul Portul din Constanța este aproape gata

Pregătirile pentru avizarea şi punerea în funcţiune a Sistemului Medical Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) de pe Stadionul Portul din Constanţa sunt „pe ultima sută de metri”, au menţionat vineri reprezentanţii Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu”.

„Acest campus medical se află pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte pregătirile pentru a primi pacienţii infectaţi cu virusul COVID-19. Acest sistem medical modular este compus dintr-un spital de campanie, cu o capacitate de 56 de paturi şi o zonă de carantină şi izolare, cu o capacitate de 116 paturi”, a declarat, pentru Agerpres, locotenent colonel doctor Nicolae Cătălin Boca.

SMMIT are în compunere o zonă medicală cu 56 de paturi, dintre care patru pentru Terapie Intensivă şi o zonă de carantină cu capacitatea de 116 paturi. În măsura în care situaţia o va impune, sistemul poate fi extins cu încă aproximativ 50 de paturi, ce vor fi amplasate în sala de sport din incinta Stadionului Portul.

Spitalul de campanie este dotat în mare parte cu echipamentele medicale necesare, fiind în derulare achiziţii pentru noi echipamente. La SMMIT vor fi aduşi pacienţi infectaţi cu COVID-19, cazuri uşoare şi medii, cu scopul degrevării unităţilor medicale unde sunt trataţi pacienţii în stare gravă.

Luna trecută, a început instrucţia personalului medical ce va deservi SMMIT şi care provine de la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu”, Centrul de Medicină Navală şi Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa, pentru procedurile de echipare/dezechipare cu echipamentul de protecţie specific.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.