Spitalul de campanie pentru COVID-19 din Arad a fost operaţionalizat la şase luni de când a fost amenajat

Spitalul de campanie amenajat, la începutul lunii aprilie, în cadrul Expo Arad Internaţional, a fost operaţionalizat, luni, însă deocamdată aici se vor face doar internări de o zi, pentru evaluarea stării de sănătate a celor testaţi pozitiv pentru SARS-CoV-2.

„De astăzi, investigaţiile medicale specifice – în regim de spitalizare de zi, pentru arădenii diagnosticaţi cu virusul SARS CoV-2, asimptomatici, se vor efectua şi la Spitalul de Campanie de la Expo Arad Internaţional. Până acum, investigaţiile medicale, pentru pacienţii care nu necesitau spitalizare continuă, se realizau doar în clădirea din strada Stephan Ludwig Roth, însă din cauza numărului tot mai mare de persoane diagnosticate cu SARS CoV-2, multe dintre ele asimptomatice, s-a decis ca evaluarea medicală să se realizeze şi la spitalul de campanie pentru a reduce timpii de aşteptare pentru pacienţi şi pentru a evita aglomeraţia”, precizează un comunicat de presă transmis de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad.

Conform sursei citate, decizia de operaţionalizare a spitalului de campanie s-a luat în cadrul Comandamentului de Criză al SCJU.

„Vorbim despre arădenii pozitivi, cu forme uşoare de boală, care au nevoie de evaluare medicală. Aceştia vor veni la spital (de campanie – n.r.) cu ambulanţa şi li se vor efectua analize medicale specifice, apoi vor ajunge la radiologie. Dacă dintre pacienţii evaluaţi aici vor fi unii care să necesite internare, atunci vor fi direcţionaţi către secţiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad sau la Spitalul Orăşenesc Ineu”, mai arată comunicatul.

La începutul lunii aprilie, Consiliul Judeţean, cu sprijinul unor oameni de afaceri, a amenajat un spital de campanie cu 240 de paturi în centrul expoziţional Expo Internaţional Arad, al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură. Unitatea, dotată şi cu echipamente medicale şi având personal specializat alocat din cadrul SCJU, ar fi urmat să trateze pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID-19, în cazul în care toate locurile din spitalele de suport ar fi fost ocupate.

În exteriorul complexului expoziţional de 4.500 de metri pătraţi, ocupat cu paturi de spital, au fost instalate şi 22 de containere, pentru a servi drept vestiare, grupuri sanitare şi zonă de decontaminare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.