Spitalul din Bălcești, Vâlcea, va fi reînființat; unitatea medicală a fost desființată în 2011

Spitalul din Bălceşti, desfiinţat în anul 2011, se va reînfiinţa şi va funcţiona în aceeaşi clădire de dinainte de închidere, urmând să fie spital de categoria V, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Vâlcea.

Hotărârea de Guvern privind reînfiinţarea spitalului din oraşul Bălceşti, adoptată în şedinţa de Guvern din 27 august anul acesta, a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Spitalul va funcţiona în subordinea Consiliului Local Bălceşti, iar structura sa organizatorică urează să fie aprobată prin hotărâre de consiliu în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii de Guvern.

Prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, a apreciat drept istorică hotărârea de reînfiinţare a spitalului Bălceşti.

„Este o decizie importantă, poate chiar istorică pentru judeţul Vâlcea, pentru că în câteva luni Guvernul Orban a reuşit ceea ce celelalte guvernări nu au putut să facă în aproape nouă ani – redeschiderea unităţii spitaliceşti de la Bălceşti. A fost una dintre cele mai mari dorinţe ale cetăţenilor din această parte a judeţului de când spitalul a fost închis şi felicit actuala administraţie publică a oraşului pentru că, în ciuda tuturor greutăţilor şi a piedicilor pe care le-a avut de trecut, nu a renunţat la acest demers de a reînfiinţa o unitate spitalicească în zonă. Acest spital va deservi nu doar oraşul Bălceşti, ci şi celelalte 14 localităţi limitrofe, însumând peste 50.000 de oameni, care astfel nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă zeci de kilometri pentru a beneficia de asistenţă medicală. Totodată, sunt convins că Guvernul Orban va continua să ofere sprijin în vederea rezolvării şi a altor probleme istorice din judeţ”, a declarat prefectul Sebastian Fârtat, citat în comunicat.

Spitalul din Bălceşti, unitate sanitară ce asigura asistenţa medicală pentru circa 50 de mii de oameni din 13 localităţi din sudul judeţului Vâlcea, a fost închis în 2011, prin ordin al Ministerului Sănătăţii. În acelaşi an, clădirea a primit destinaţia de cămin de bătrâni. În 2017, a fost desfiinţat şi căminul de bătrâni.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.