Spitalul din orașul chinez Jinhua va trimite materiale și echipamente medicale la Mioveni

Spitalul din oraşul chinez Jinhua va trimite echipamente de protecţie şi materiale medicale la Mioveni, anunţă primarul localităţii argeşene, Ion Georgescu.

„În adevăratul sens al expresiei ‘prietenul la nevoie se cunoaşte’, în această perioadă dificilă, când nevoia de echipamente medicale şi de protecţie este stringentă, Spitalul TCM din Jinhua – China, municipiu înfrăţit cu oraşul nostru, ne întinde o mână de ajutor. Nu peste mult timp, un consistent ajutor constând în echipamente de protecţie şi alte materiale medicale necesare medicilor pentru a salva vieţile celor ameninţaţi de COVID-19 vor ajunge la Mioveni, graţie relaţiilor pe care le-am dezvoltat şi clădit în ultimii ani cu partenerii noştri chinezi”, a scris Georgescu, joi, pe contul său de Facebook.

Edilul a precizat că mesajul de solidaritate a fost transmis personal de ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Jiang Yu, care a dat asigurări ferme că locuitorii oraşului Mioveni vor primi ajutorul de care au nevoie.

„De asemenea, doamna ambasador a exprimat disponibilitatea Guvernului chinez de a contribui la efortul statului român în combaterea îmbolnăvirilor şi tratarea persoanelor infectate, oferind suport pentru achiziţia de echipamente medicale şi materiale de protecţie de la furnizori chinezi”, a mai scris Ion Georgescu.

Acordul de înfrăţire între oraşul Mioveni din judeţul Argeş şi oraşul Jinhua din provincia Zhejiang a fost semnat în mai 2017.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.