Spitalul „Dr. Victor Babeș” Timișoara a înființat o secție de Pre-Terapie pe fondul creșterii accentuate a numărului de pacienți cu forme severe de COVID-19

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara a înființat o secție de Pre-Terapie, aceasta fiind necesară din cauza actualei creșteri accentuate a numărului de pacienți cu forme severe și foarte severe de infecție cu SARS-CoV 2, dar și numărul mic de paturi de ATI.

Astfel, sâmbătă seara, parterul secției de Pneumologie a fost transformat în zonă roșie, fiind operaționalizate 34 de paturi în care vor fi internați pacienții ce necesită suport respirator.

“Din păcate, în fiecare zi crește numărul pacienților care ajung la spital cu forme foarte severe de boală, cu afectare pulmonară de peste 60-70 și uneori chiar și de 80 la sută și care, fără suport respirator, fără oxigen suplimentar, nu supraviețuiesc. Am fost nevoiți să deschidem acestă secție, întrucât Terapia noastră este mică și nu facem față. În noua configurație, putem să le asigurăm pacienților, pe care îi internăm în Secția de Pre-Terapie, tratamentul respirator de care au nevoie. Practic, această secție funcționează aproape ca o unitate de terapie intensivă. Ceea ce nu putem asigura acolo, dar sperăm ca niciun pacient să nu aibă nevoie, este procedura de intubare. Pentru cei care ajung la acel moment trebuie să căutăm repede o secție de ATI cu paturi libere. În același timp, vreau să reamintesc că Spitalul Victor Babeș are nevoie de o zonă albă, în care să fie tratați pacienții care au afecțiuni pulmonare si care necesită internare. Nu vom renunta la această zonă, întrucât și acești bolnavi sunt importanți pentru noi, la fel de importanți precum pacienții cu COVID 19. Nu ne mai permitem să transformăm întreg spitalul într-o zonă roșie și nici n-o vom face”, a declarat prof. dr Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Victor Babeș Timișoara, prin intermediul unui comunicat de presă.

Pacienții din Secția de Pre-Terapie vor fi monitorizați și consultați de un specialist ATI care se alătură echipei medicale din Secția de Pneumologie. Bolnavii vor putea fi conectați, dacă este nevoie, la aparatura de ventilație non-invazivă sau la aparatele de ventilație cu debit mărit de oxigen (high-flow), se arată în comunicatul de presă.

“Începând de aseară și până în acesta dimineață, am internat zece pacienți. Au fost aduși cu ambulanțele din UPU-urile de la Municipal și Județean. Toți au o formă moderat severă de COVID19 și au avut nevoie de oxigen suplimentar. Din cei internați in garda mea, din cei 10, doar doi sunt vaccinați“, a afirmat dr. Gabriel Geru – medic primar pneumolog, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Totodată, managerul prof. dr Cristian Oancea a spus că „i-am rugat pe colegii mei, managerii de la Spitalul Județean și Spitalul Municipal să încerce să crească numărul de paturi destinate tratării pacienților cu forme medii și chiar severe de COVID 19. Cele 34 de paturi suplimentare de la noi din spital se vor ocupa, cu siguranță, în câteva zile și mi-e teamă să nu ajungem, din nou, în situația în care nu vom mai avea unde să îi tratăm pe cei grav bolnavi. Avem în vedere și identificarea altor spații de cazare, în afara spitalelor, dacă numărul bolnavilor va crește și mai mult.”

Duminică dimineață, în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie dr. Victor Babeș erau internate 84 de persoane.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.