Spitalul ”Foișor”: Capacitatea maximă de livrare oxigen pentru pacienți COVID poate acoperi maximum 5 paturi ATI

sursa foto: Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular ”Foișor”/ Facebook

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular ”Foișor” informează că în cazul tratării pacienților COVID-19, capacitatea maximă de livrare oxigen poate acoperi maximum 5 paturi ATI (la un regim de livrare 60 litri/min/caz), cu imposibilitatea efectuării altor activități medicale care ar necesita oxigen, pentru pacienți COVID sau non-COVID.

De altfel, capacitatea maximă de livrare a oxigenului de către fabrica proprie, la nivel de spital, este proiectată și executată pentru a deservi, în regim normal de consum, toate paturile de ATI (28), Săli Operatorii (8), Preanestezii (8), etc, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului ”Foișor”.

Unitatea sanitară mai informează că operațiunile sistematice, periodice, de curățenie înaltă cu nebulizări virucide și bactericide și de prelevare de probe bacteriologice, care au avut loc în ultimele 5 zile, au fost finalizate cu succes, probele bacteriologice fiind negative, informează Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular ”Foișor”.

În acest moment, activitatea zonei ATI a unității sanitare este complet funcțională, activitatea generală a spitalului nefiind oprită niciun moment.

”Precizăm că, deși spitalul beneficiază de condiții deosebite de presurizare controlată cu instalații specifice de tratare a aerului, la cel mai avansat nivel tehnologic de tratare-filtrare (flux laminar vertical în sălile operatorii, cu presiune pozitivă sau negativă în funcție de necesitatea momentului), în practica curentă a unității noastre sanitare există un control intern permanent care impune proceduri specifice suplimentare, periodice, rigoarea fiind obligatorie în demersul nostru de creștere continuă a gradului de siguranță a pacienților. În cadrul spitalului există cazuri de pacienți, internați și tratați, care au infecții severe, ceea ce impune asigurarea unor condiții de siguranță maximă la realizarea intervențiilor chirurgicale specifice. Pe de altă parte, după cum am informat public anterior, conform Planului de Reziliență al nr.6098/16.06.2021, depus la DSPMB cu nr. 25449/16.06.2021, Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”are aprobată structura de 2 paturi ATI COVID-19, dintr-un total de 28 de paturi ATI, acestea fiind alocate în caz de necesitate în postoperator (prin pozitivarea pacientului propriu al spitalului, devenit pozitiv pe parcursul evoluției pre sau postchirurgicale, incluzând actul chirurgical terapeutic)”, se arată într-un comunicat de presă al unității sanitare.

În ceea ce privește activitatea curentă a spitalului, în conformitate cu prevederile Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 9490 / 04.10.2021, internările programate ale pacienților pentru chirurgie electivă au fost oprite. În acest moment, prioritare sunt urgențele specialității de ortopedie – traumatologie, conform monospecializării unității spitalicești.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.