Spitalul Județean Arad, dotat cu aparate de sterilizare de generație nouă

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a fost dotat cu aparate de sterilizare de generaţie nouă, care nu se mai găsesc în alte unităţi medicale din judeţul Arad, în urma unei finanţări de 1,5 milioane de lei.
Reprezentanţii spitalului au declarat că noile echipamente vor reduce timpul de sterilizare la jumătate.
„Aceste aparate sunt de înaltă performanţă, sunt de ultimă generaţie în România. Echipamentele ne permit acum să-i invităm chiar şi pe operatorii din sistemul privat să vină să sterilizeze instrumentele la noi”, a spus managerul SCJU Arad, Carmen Lucuţa.
Unul dintre echipamente, cu o capacitate de 930 litri, poate steriliza instrumentele în 25 de minute, la temperaturi de peste 130 de grade. Al doilea echipament pus în funcţiune este de sterilizare cu plasmă, la temperatură joasă. Acesta va fi folosit pentru tubulaturi sau instrumente foarte sensibile, cum ar fi cele pentru oftalmologie, care nu suportă temperaturi ridicate.
„Este singurul aparat din judeţ cu plasmă şi ne-am bucura dacă toată lumea ar beneficia de serviciile lui şi ale noastre implicit”, a spus Doina Matula, şefa Secţiei de Sterilizare.
Cele două echipamente deservesc 11 săli de operaţie şi toate secţiile din clădirea centrală a SCJU Arad, dar şi secţii aflate în alte imobile, cum sunt ORL, Oftalmologie, Dermato-venerologie şi Oncologie.
Finanţarea achiziţiei a fost asigurată de Consiliul Judeţean Arad, care a mai cumpărat opt maşini de spălat instrumente medicale pentru Blocul Operator al SCJU, care au costat peste 800.000 de lei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.