Spitalul Județean de Urgență Galați va avea un heliport medical, primul din regiune

sursa foto: CJ Galați

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galați va avea un heliport medical, primul din regiune, în urma unei investiții de peste 25 de milioane de lei a Consiliului Județean.

Contractul de lucrări a fost semnat joi și prevede construirea unui heliport medical şi extinderea parcării supraetajate cu încă un etaj.

Heliportul medical va avea o suprafaţă de 595 de metri pătraţi, la care se adaugă spaţiile necesare pentru personalul medical. Vor exista şi două lifturi exterioare, unul pentru heliport şi celălalt pentru a conecta pasarela cu Unitatea de Primiri Urgenţe.

După finalizarea lucrărilor, noua parcare supraetajată din curtea unităţii medicale va avea 466 de locuri.

Până la emiterea ordinului de lucrări mai trebuie finalizate procedurile pentru desemnarea unui diriginte de şantier şi obţinute diverse avize şi autorizaţii.

„Vom construi la Galaţi primul heliport medical din această regiune dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte, astfel încât misiunile aeromedicale să fie realizate 24 de ore din 24. Heliportul pe care va ateriza elicopterul SMURD va fi construit pe acoperişul parcării supraetajate din curtea Spitalului Judeţean şi va fi conectat cu Unitatea de Primiri Urgenţe prin intermediul unei pasarele şi a două lifturi exterioare, astfel încât pacienţii să fie transferaţi cât mai repede la serviciul de urgenţă. De asemenea, parcarea supraetajată din curtea unităţii medicale va fi extinsă cu încă un etaj, ceea ce înseamnă amenajarea altor 151 de locuri de parcare”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, citat de Agerpres.

Valoarea contractului este de 25.007.975 de lei, fonduri din bugetul CJ Galaţi.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.