Spitalul Județean Suceava devine, prin cifre, spital regional, anunță președintele Consiliului Județean Suceava

În ultimii 10 ani, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava s-au făcut investiții de peste 70 de milioane de euro, iar numărul pacienților tratați anual s-a dublat. Sunt cifre care transformă unitatea, în realitate, într-un spital regional, chiar dacă lipsește hârtia în acest sens din partea Guvernului, a anunțat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la Conferința dezbatere Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava – Unitate medicală de referință în Regiunea Nord-Est, eveniment în cadrul proiectului Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou Suceava” – SPITALUL COMUNITĂȚII TALE.

„În 2009, se operau 5.000 de oameni în Suceva, acum avem 10-11.000 pe an. Deci, s-a dublat adresabilitatea la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Ambulatoriu, îmi aduc aminte cifra 47.000, oameni care veneau în ambulatoriu. Ajungem la 200.000 acum. Nu avem nevoie de o hotărâre din partea Guvernului ca să fie rcunoscut spital regional. Iertați-mi lipsa de modestie, Spitalul Județean Suceava, prin cifre, devine spital regional”, a declarat Gheoghe Flutur.

 

Premiere pentru sistemul medical românesc la Spitalul Județean Suceava

 

În ultimii ani, Spitalulu Județean de Urgență Suceava a impresionat la nivel național prin mai multe tehnici și decizii în premieră pentru România, precum înființarea postului de asistent pentru rudele persoanelor sosite la UPU. „Care e cea mai mare presiune? Cea pusă de rudele celor care vin la urgență și așteaptă să afle ce se înâamplă cu pacientul. La Spitalul Județean Suceava veți găsi asistent care stă de vorbă cu aparținătorii, cu familia. Și atunci scade presiunea și asupra familiei și asupra medicilor. Brațara de identificare și simplificare a datelor cu care trebuie să intre în urgență un pacient a fost implementată la Suceava. S-a creeat o secție modernă de paliative, o altă particularitate de la Suceava”, a amintit Gheorghe Flutur.

 

Spitalul Județean de Urgență Suceava, planuri mari pentru viitor

 

Investițiile majore de la Suceava nu se opresc aici, anunță autoritățile. „Aseară am semnat un document prin care mai acordăm Spitalului Județean încă 12 milioane de lei. Anul acesta, Consiliul Jiudețean Suceava a avut cea mai mare finanțare către Spitalul Județean, noi depășim 50 de milioane de lei în acest an, 13 milioane de euro. Asta înseamnă 14-15 la sută din bugetul întregului județ. De ce o facem? Dorim să atingem niște scopuri finale în favoarea pacienților și a cetățenilor. Ieri am semnat actul care finanțează în continuare laboratorul de medicină nucleară pentru oncologie. E atâta lumea bolnavă de cancer! Vom avea un PET – CT de ultimă generație și un SPECT-CT, să nu mai stea programați 6 luni la Mureș sau la Timișoara. Vor fi la Suceava și vor fi foarte repede. Am un regret că Ministerul Sănătății nu ne-a aprobat încă Secția de arși la Suceava. Am cerut și această chestiune să o facem, pentru că suntem la 450 km de Bucuresti. Vom insista în continuare. Luna viitoare, vom pune probabil în funcțiune cel mai modern ambulatoriu din România, cu internare de zi, pe modelul AKH de la Viena, adică acea clădireanouă pe patru nivele de 4.000 de metri pătrați în care avem corespondentul secțiilor din spital. Fiecare medic poate să facă analize și poți să rămâi la internare peste noapte într-un ambulatoriu modern. În acest an, construim 4 blocuri operatorii moderne la Suceava, pentru că nu mai facem față”, a mai adăugat Gheorghe Flutur.

Pe final, președintele Consiliului Județean Suceava a transmis Guvernului să nu aibă frică de descentralizare, pentru că aceasta aduce mai multă dezvoltare.

Afirmațiile au fost făcut în cadrul proiectului Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou Suceava” – SPITALUL COMUNITĂȚII TALE, un eveniment al cărui concept și management au fost realizate de Sănătatea Press Group și care a avut ca parteneri media strategici platformele SănătateaTv și RoHealthReview.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.