Spitalul Judeţean Timişoara va redeschide zona roșie și va aloca 76 de paturi pentru bolnavii COVID-19

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a anunțat că unitatea spitalicească va redeschide zona roșie și va pune la dispoziție 76 de paturi pentru bolnavii COVID-19, inclusiv paturi de terapie intensivă.

Astfel, la nivel județean, Institutul de Boli Cardiovasculare va pune la dispoziție clădirea ce găzduiește Secția de Reabilitare Cardiovasculară, cu aproximativ 40 de paturi, dintre care 16 conectate la oxigen. Aceasta se va transforma în secție exterioară a Spitalului “Victor Babeș” și va trata exclusiv pacienți COVID-19, a precizat managerul.

De asemenea, potrivit acestuia, se pregătește o secție exterioară pentru pacienții pediatrici, în cazul în care vor exista mai multe cazuri de copii infectați.

“Noi, cei de la Spitalul Județean Timișoara intervenim pentru a mări semnificativ capacitatea de tratare a tuturor cazurilor de COVID, inclusiv cele mai grave. Astfel, am întrunit Comandamentul de Urgență al Unității Sanitare și pe lângă cele 12 paturi de terapie intensivă asigurate în prezent (din care jumătate sunt astăzi ocupate), vom redeschide Zona Roșie – Infecțioase COVID cu 76 de paturi, toate conectate la oxigen și capacitate de 11 paturi de terapie intensivă, pentru început”, a spus managerul Raul Pătraşcu.

Potrivit acestuia, secția roșie mărită din clădirea Ortopediei va fi complet operațională din nou în 7-14 zile, timp în care va exista o zonă roșie temporară cu capacitate de aproximativ 16 paturi, toate conectate la oxigen, operațională începând cu 9 octombrie.

Managerul a precizat că secția mărită va avea aceleași circuite complet separate, cu camere de echipare și dezechipare/decontaminare, cu acces la bloc operator pregătit și cu echipe multidisciplinare care vor avea grijă de bolnavi.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.