Spitalul regional de la Brașov se face din bani europeni

Următorul buget multianual al Uniunii Europene, cel pentru perioada 2021-2027, prevede bani pentru construcția spitalului regional de la Brașov. Anunțul a fost făcut de Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, care a adăugat că, în privinţa proiectelor spitalelor regionale, lucrează îndeaproape cu reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) şi ai Ministerului Sănătăţii, astfel încât o parte din banii necesari să fie prinşi în viitorul program de finanţare.

„Vom avea cofinanţare pentru spitalul regional de la Braşov din bani europeni, chiar dacă se va face în parteneriat public-privat, partea publică să poată fi susţinută din bani europeni. Este o temă la care lucrez împreună cu cei de la BERD, pentru că ei realizează studiul de fezabilitate pentru Primăria Braşov. Doamna ministru Pintea mi-a promis că în scurt timp urmează şi o modificare de act normativ, care va permite autorităţilor locale, nu doar Ministerului Sănătății, să investească în spitalele regionale”, a precizat ministrul Fondurilor Europene, potrivit Agerpres.

Totodată, Roxana Mînzatu a menţionat că, în prezent, se lucrează, de asemenea, împreună cu Ministerul Sănătății şi parlamentarii din regiune, la zona de acoperire a viitorului Spital Regional de la Braşov.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.