Spitalul „Sfântul Ioan” : Șefa ATI de la Maternitatea Bucur s-a prezentat la serviciu deși prezenta simptome de COVID-19

Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti a declarat referitor la infectarea cu noul coronavirus a șefei secţiei ATI de la Maternitatea ‘Bucur’ că aceasta s-a prezentat la serviciu, fiind de gardă, deşi prezenta simptome sugestive pentru infecţia cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti, doctoriţa Ologu a evitat “cu bună ştiinţă completarea rubricii de temperatură din cadrul chestionarului de triaj, deşi prezenta febră”.

„În cursul zilei de vineri, 4 septembrie, d-na doctor Rodica Ologu, şef de secţie ATI Maternitatea ‘Bucur’, s-a prezentat la serviciu, fiind de gardă, deşi prezenta simptome sugestive pentru infecţia cu COVID-19. Cu bună ştiinţă, doctoriţa Ologu a evitat completarea rubricii de temperatură din cadrul chestionarului de triaj, deşi prezenta febră”, se arată în comunicatul Spitalului.

Potrivit aceleiaşi surse, medicul a purtat echipament de protecţie pe toată durata gărzii şi a stat izolată în cabinet.

„Ulterior, doctoriţa Ologu s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sfântul Ioan”, unde a fost izolată corespunzător şi testată. Rezultatul a ieşit pozitiv şi a fost transferată la Institutul „Victor Babeş”. A fost demarată imediat anchetă epidemiologică, care se află în curs de finalizare”, potrivit aceleiași surse.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.